COVID-19: Πληροφορίες για ανέργους

Μένουμε σπίτι! Όλες οι υπηρεσίες του ΟΑΕΔ (Οργανισμός Απασχολήσεως Εργατικού Δυναμικού) παρέχονται πλέον ηλεκτρονικά.

  • Από 30.3.2020 ηλεκτρονικά η έκδοση του Δελτίου ανεργίας και η Αίτηση επιδότησης ανεργίας. Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται πλέον ηλεκτρονικά.
  • Αυτόματη ανανέωση όλων των δελτίων ανεργίας που λήγουν έως 30-04-2020.
  • Στις 17 Μαρτίου η Διοίκηση του Οργανισμού είχε ανακοινώσει την αυτόματη ανανέωση όλων των δελτίων ανεργίας που θα έληγαν στο χρονικό διάστημα από 18 Μαρτίου έως και 5 Απριλίου 2020.

Με αυτό τον τρόπο, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι που υποχρεούνται να ανανεώσουν το δελτίο ανεργίας τους κατά το παραπάνω διάστημα, δεν χρειάζεται να προχωρήσουν σε καμία ενέργεια ανανέωσης. 

  • Για πρώτη φορά οι άνεργοι μπορούν ηλεκτρονικά να εγγράφονται στο μητρώο, να αποκτούν δελτίο ανεργίας και να υποβάλλουν αίτηση για την τακτική επιδότηση ανεργίας. Δεν υπάρχει πλέον κανένας λόγος προσέλευσης στα 118 Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) με ραντεβού,καθώς όλες οι υπηρεσίες του Οργανισμού παρέχονται ηλεκτρονικά.
  • Όλοι οι επιδοτούμενοι άνεργοι που δήλωναν αυτοπροσώπως την παρουσία τους στο ΚΠΑ2 της περιοχής τους ανά τρίμηνο, από τις 11 Μαρτίου 2020 δηλώνουν πλέον την παρουσία τους μόνο μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος (email), στο πλαίσιο της κοινής προσπάθειας για τον περιορισμό της εξάπλωσης και την αποφυγή του συγχρωτισμού.

Οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις των ΚΠΑ2 θα βρείτε εδώ: http://www.oaed.gr/email

Για να βρείτε το ΚΠΑ2 που ανήκετε πατήστε εδώ: http://www.oaed.gr/pou-aneko


Για να γίνετε νέος χρήστης των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΟΑΕΔ: http://www.oaed.gr/eggrafi


Για είσοδο σε όλες τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ: http://www.oaed.gr/e-yperesies



​Πηγή: ΟΑΕΔ