Νέα

ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ: ΣΤΙΣ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΝΕΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ  ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΑΔΕ

ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ: ΣΤΙΣ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΝΕΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΑΔΕ

 

Στις 23 Μαρτίου λήγει η προθεσμία για να ασφαλιστούν οι κάτοχοι ανασφάλιστων οχημάτων. Και στις 24 Μαρτίου θα ξεκινήσει η νέα ηλεκτρονική διαστάυρωση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων.

 

Εφεξής, τηρώντας τις απαιτήσεις του νόμου 4141/2013, θα διενεργεί τουλάχιστον δυο ηλεκτρονικές διασταυρώσεις κάθε έτος, σε ημερομηνίες που επίσης δεν θα ανακοινώνονται εκ των προτέρων.

 

Η ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Κάποιος που οδηγεί ανασφάλιστο όχημα και λέει ότι δεν θα συμβεί σε μένα - είναι κινούμενος κίνδυνος για όλους, γιατί:

  • Σε περίπτωση τροχαίου δεν θα μπορέσει να πληρώσει τη ζημιά που θα προκαλέσει σε άλλο όχημα, αφού δεν μπορεί να πληρώσει ούτε το ποσό της ασφάλισης!)
  • Αν προκαλέσει σωματικές βλάβες σε τρίτους, το Επικουρικό Κεφάλαιο αναλαμβάνει να αποζημιώσει εκείνους που υπέστησαν σωματικές βλάβες. Στη συνέχεια, το Επικουρικό Κεφάλαιο στρέφεται κατά του ιδιοκτήτη του ανασφάλιστου οχήματος που προξένησε το ατύχημα για να διεκδικήσει το ποσό που κατέβαλε (για ιατρικές δαπάνες, δαπάνες για αποκλειστική νοσοκόμα-οικιακή βοηθό, απώλεια εισοδημάτων, αποζημίωση λόγω τυχόν αναπηρίας, αποζημίωση ηθικής βλάβης κλπ.)
  • Αν ένα ανασφάλιστο όχημα προκαλέσει θάνατο, το Επικουρικό Κεφάλαιο αναλαμβάνει να αποζημιώσει τα μέλη της οικογένειας του ανθρώπου που έχασε τη ζωή του (για διατροφή, έξοδα κηδείας, ψυχική οδύνη κλπ.) Στη συνέχεια, το Επικουρικό Κεφάλαιο στρέφεται κατά του ιδιοκτήτη του ανασφάλιστου οχήματος που προξένησε το ατύχημα για να διεκδικήσει το ποσό που κατέβαλε. Με το νόμο 4092/12 σε περίπτωση θανάτου η αποζημίωση για την ψυχική οδύνη των δικαιούχων που καταβάλλει το Επικουρικό Κεφάλαιο δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των €6.000 για κάθε δικαιούχο.

Ενώ η ασφάλιση από 1/1/2017 καλύπτει: α) σε περίπτωση Σωματικής Βλάβης, 1.220.000€ ανά θύμα και β) σε περίπτωση Υλικής Ζημίας, 1.220.000€ ανά ατύχημα (ανεξάρτητα από τον αριθμό των θυμάτων).

 

Πληροφοριακός Οδηγός της ΑΑΔΕ

 

Ο στόχος του - η έγκαιρη αντιμετώπιση προβλημάτων που αφορούν τα ανασφάλιστα οχήματα, ώστε να αποτραπεί ο εντοπισμός, ως ανασφάλιστων, οχημάτων σε μια σειρά περιπτώσεων.

 

Ο Πληροφοριακός Οδηγός έχει τη μορφή συχνών ερωτήσεων - απαντήσεων (FAQ) και αφορά τόσο τους κατόχους οχημάτων, οι οποίοι έλαβαν ειδοποιητήρια ανασφάλιστου οχήματος κατά το διασταυρωτικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε την 06.06.2017, όσο και εκείνους που, ενώ δεν έλαβαν ειδοποιητήρια στο πλαίσιο της πρώτης διασταύρωσης, γνωρίζουν ότι εμπίπτουν σε μια από τις περιπτώσεις που αναφέρονται στον Οδηγό και θα πρέπει να μεριμνήσουν, ώστε να μην εντοπιστούν ως ανασφάλιστα τα οχήματά τους κατά τους επόμενους διασταυρωτικούς ελέγχους.

 

δείτε εδώ όλο τον οδηγό

 

Πώς θα δείτε αν το όχημά σας είναι ασφαλισμένο

Υπενθυμίζουμε, ότι τώρα ο κάτοχος αυτοκινήτου μπορεί να διαπιστώσει εύκολα εάν είναι ασφαλισμένο το αυτοκίνητό του στο site του Επικουρικού Κεφαλαίου και του Κέντρου Πληροφοριών στη διεύθυνση www.hic.gr. Το μόνο που χρειάζεται είναι ο αριθμός κυκλοφορίας του οχήματός του και το ΑΦΜ του.

 

Πρόστιμα

 

Τα πρόστιμα για τα ανασφάλιστα οχήματα θα επιβάλλονται ανάλογα με τα κυβικά και το είδος του οχήματος.

 

Μηχανές:

  • 100 ευρώ για δίκυκλα οχήματα έως 250 κυβικά εκατοστά
  • 150 ευρώ για δίκυκλα άνω των 251 κ.ε.

 

Αυτοκίνητα:

  • 200 ευρώ για αυτοκίνητα έως 1.000 κ.ε.
  • 250 ευρώ για αυτοκίνητα άνω των 1.001 κ.ε.

 

Ετικέτες: Ασφάλιση αυτοκινήτου

Νέα (ασφάλιση, υγεία, φορολογία, οικονομία)

Ο Ασφαλιστικός Πράκτορας:

  • Είναι επαγγελματίας, που προτείνει την καλύτερη δυνατή για εσάς λύση - σε κόστος και σε όρους
  • Γνωρίζει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο σας με τις καλύψεις και τις εξαιρέσεις του
  • Θα σας ενημερώσει για οποιαδήποτε νέα εξέλιξη που σας αφορά
  • Θα διαπραγματευτεί με την εταιρεία αν χρειαστεί για την αποζημίωση σας
  • Είναι δίπλα σας όταν θα τον χρειαστείτε
  • Ελέγχεται κάθε 3 χρόνια και πρέπει να έχει λευκό ποινικό μητρώο, καμία καταδίκη για οικονομικές υποθέσεις και ασφαλιστήριο συμβόλαιο για λάθη και παραλείψεις μέχρι 1.800.000 € ανά έτος

Είμαι ασφαλιστικός πράκτορας από το 2009.

Μέλος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών,
Αρ. Γ.Ε.ΜΗ 67282303000
Αρ. ειδικού μητρώου: 3959

Δίκτυο Συνεργατών nrg
Αγγελική Απερτσόι, Ασφαλιστικός Πράκτορας
Αγγελική Απερτσόϊ (ANZHELIKA APERCHOY)
Ασφαλιστικός Πράκτορας, Αθήνα
Κιν, viber: +30 693 87 02 696
e-mail: gr6938702696@gmail.com

Πώς θα με βρείτε

Τηλέφωνο

Κιν, viber: +30 693 87 02 696

E-mail

gr6938702696@gmail.com

Διεύθυνση

Λεωφ. Αλεξάνδρας 117 Αθήνα, TK 114 75

  

Copyright © 2024 ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.