Νέα

ΝΕΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΠΥ: ELITE INSURANCE

ΝΕΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΠΥ: ELITE INSURANCE

 

Με ανακοίνωση της η εποπτική αρχή του Γιβραλτάρ ενημερώνει ότι η Ασφαλιστική εταιρεία Elite Insurance, η οποία δραστηριοποιείται και στη χώρα μας κυρίως στον κλάδο οχημάτων, σταματάει να εκδίδει νέα συμβόλαια από σήμερα 5/7.

 

Στην Ελλάδα, η εν λόγω ασφαλιστική επιχείρηση δραστηριοποιείται με καθεστώς ελεύθερης παροχής υπηρεσιών (ΕΠΥ).


Η ΤτΕ σε ανακοίνωσή της δήλωσε:

“H Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών του Γιβραλτάρ (Gibraltar Financial Services Commission – GFSC) ανακοίνωσε σήμερα ότι η ασφαλιστική επιχείρηση Elite Insurance Company Limited αποφάσισε να σταματήσει την ανάληψη νέων εργασιών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.”


Η εταιρεία Elite Insurance σε επίσημη ανακοίνωσή της ενημέρωσε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη ότι τα συμβόλαιά της παραμένουν σε ισχύ όπως επίσης και η διαδικασία αποζημιώσεων των ασφαλισμένων της. Παράλληλα η εταιρεία θα βρεθεί σε διαδικασία run off προκειμένου να εξασφαλίσει τα συμφέροντα τόσο των ασφαλισμένων της όσο και των μετόχων της.


H Aegean Insurance ως νόμιμη εκπρόσωπος της Elite Insurance στην Ελλάδα ανακοινώνει τα εξής:

«Η Elite Insurance Co με καθαρά κέρδη 10 εκατ. στερλίνες το 2016, ενεργητικό 350 εκατ. στερλίνες, αντασφαλιστικές συμβάσεις 103 εκατ. στερλίνες, ταμειακά διαθέσιμα 59,6 εκατ. στερλίνες και αξιολόγηση από το διεθνή οίκο Fitch BBB για το 2016, αποφάσισε να μην συνεχίσει την παραγωγή νέων εργασιών.

Η απόφαση αυτή ελήφθη για αμιγώς επιχειρηματικούς λόγους και δεν αφορά ούτε επηρεάζει την ποιότητα του υφιστάμενου χαρτοφυλακίου της εταιρίας. Η Elite Insurance αποτελεί επί σειρά ετών σταθερή αξία για τις αγορές του εξωτερικού, με αντασφαλιστική κάλυψη πρώτης σειράς από τη Munich Re και τους Lloyd's του Λονδίνου.

Στο σύνολο τους τα υφιστάμενα και εν ισχύ συμβόλαια της Elite Insurance Co θα συνεχίσουν να εξυπηρετούνται κανονικά έως τη λήξη τους.

Η διοίκηση του ομίλου επισημαίνει ότι παραμένει σταθερά πιστή στην αξία των εργασιών της, στηρίζει τους συνεργάτες και τους πελάτες της και συνεχίζει να παράσχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες με φερεγγυότητα και συνέπεια.»


Τι είναι οι εταιρείες ΕΠΥ;

 • Οι εταιρείες ελεύθερης παροχής υπηρεσιών (ΕΠΥ)  είναι ασφαλιστικές εταιρείες οι οποίες δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, αλλά η έδρα τους είναι σε χώρα μέλος του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ε., Ελβετία, Ισλανδία, Νορβηγία, Λιχτενστάιν).
 • Ελέγχονται από την Εποπτική Αρχή της χώρας εγκατάστασης και από την Ελληνική Εποπτική Αρχή (Τράπεζα της Ελλάδος), η οποία είναι υποχρεωμένη να την συμπεριλάβει στον κατάλογο και να αναρτήσει το όνομά της και τα στοιχεία της στην ειδική κατηγορία των εταιρειών υπό καθεστώς Ε.Π.Υ.

Στο σχετικό μητρώο της Τράπεζα της Ελλάδος οι εγγεγραμμένες εταιρείες ξεπερνούν τις 900, ωστόσο αυτές που πραγματικά λειτουργούν δεν ξεπερνούν τις 20. Πριν την αγορά οποιουδήποτε ασφαλιστικού προϊόντος μπορείτε να ελέγχετε το μητρώο της Τράπεζας της Ελλάδος - για να διαπιστώσετε ότι η εταιρεία με την οποία ετοιμάζεστε να υπογράψετε λειτουργεί νόμιμα στην Ελλάδα.

Μοναδικό πλεονέκτημα των Εταιρειών Ελεύθερης Παροχής Υπηρεσιών είναι τα χαμηλότερα ασφάλιστρα που προφέρουν σε σχέση με τις παραδοσιακές ασφαλιστικές εταιρείες, ειδικά στον τομέα της ασφάλισης οχημάτων.

Τι πρέπει να προσέχετε;

 1. Δεν είναι γνωστά όλα τα οικονομικά στοιχεία τους, τα οποία υπάρχουν στη χώρα εγκατάστασης της κάθε εταιρείας και όχι στην Ελλάδα.
 2. Η επίλυση νομικής διαφοράς σε πολλές περιπτώσεις γίνεται στη χώρα εγκατάστασης – πρέπει να ξέρετε αν τα αρμόδια δικαστήρια είναι τα ελληνικά  - πριν προχωρήσετε σε σύναψη συμβολαίου. 
 3. Οι εταιρείες ΕΠΥ δεν συμμετέχουν στο σύστημα του φιλικού διακανονισμού (αφορά  τις ασφαλίσεις αυτοκινήτου).
 4. Σε περίπτωση οπού η εταιρεία που λειτουργεί υπό το καθεστώς ΕΠΥ, πτωχεύσει ή σταματήσει να λειτουργεί υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να μην έχετε κάλυψη από το Επικουρικό Κεφάλαιό για κάποιο σοβαρό τροχαίο που θα συμβεί μετά τη πτώχευση εταιρείας ΕΠΥ . Από το 2012 τα Επικουρικά Κεφάλαια των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) και των 3 κρατών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ.), τα οποία είναι υπεύθυνα για την αποζημίωση θυμάτων τροχαίων ατυχημάτων που προξένησαν άγνωστα ή ανασφάλιστα οχήματα, έβαλαν αυστηρά όρια στις περιπτώσεις που αποζημιώνουν θύματα τροχαίων ατυχημάτων που προξένησαν οδηγοί ασφαλισμένοι σε εταιρίες πτωχευμένες ή αφερέγγυες να θέσουν όρια σ’ αυτήν την ευθύνη τους, εφόσον πρόκειται για εταιρίες που δραστηριοποιούνται με Ελεύθερη Παροχή Υπηρεσιών (Ε.Π.Υ.) ή μέσω υποκαταστημάτων.  Τα Επικουρικά Κεφάλαια δηλαδή οι ασφαλιστικές αγορές των κρατών μελών στο έδαφος των οποίων δραστηριοποιείται ασφαλιστική επιχείρηση με Ε.Π.Υ. ή με υποκατάστημα θα μπορούν στο εξής να επανεισπράττουν από το Επικουρικό Κεφάλαιο του κράτους καταγωγής για τις ζημιές που έχουν πληρώσει για λογαριασμό των αφερέγγυων εταιριών ποσό που δεν θα ξεπερνά το 0,5% της συνολικής παραγωγής ασφαλίστρων αστικής ευθύνης αυτοκινήτου στο κράτος αυτό.

 

Ετικέτες: Χρησιμα

Νέα (ασφάλιση, υγεία, φορολογία, οικονομία)

Ο Ασφαλιστικός Πράκτορας:

 • Είναι επαγγελματίας, που προτείνει την καλύτερη δυνατή για εσάς λύση - σε κόστος και σε όρους
 • Γνωρίζει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο σας με τις καλύψεις και τις εξαιρέσεις του
 • Θα σας ενημερώσει για οποιαδήποτε νέα εξέλιξη που σας αφορά
 • Θα διαπραγματευτεί με την εταιρεία αν χρειαστεί για την αποζημίωση σας
 • Είναι δίπλα σας όταν θα τον χρειαστείτε
 • Ελέγχεται κάθε 3 χρόνια και πρέπει να έχει λευκό ποινικό μητρώο, καμία καταδίκη για οικονομικές υποθέσεις και ασφαλιστήριο συμβόλαιο για λάθη και παραλείψεις μέχρι 1.800.000 € ανά έτος

Είμαι ασφαλιστικός πράκτορας από το 2009.

Μέλος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών,
Αρ. Γ.Ε.ΜΗ 67282303000
Αρ. ειδικού μητρώου: 3959

Δίκτυο Συνεργατών nrg
Αγγελική Απερτσόι, Ασφαλιστικός Πράκτορας
Αγγελική Απερτσόϊ (ANZHELIKA APERCHOY)
Ασφαλιστικός Πράκτορας, Αθήνα
Κιν, viber: +30 693 87 02 696
e-mail: gr6938702696@gmail.com

Πώς θα με βρείτε

Τηλέφωνο

Κιν, viber: +30 693 87 02 696

E-mail

gr6938702696@gmail.com

Διεύθυνση

Λεωφ. Αλεξάνδρας 117 Αθήνα, TK 114 75

  

Copyright © 2024 ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.