Νέα

ΕΟΠΥΥ: Επίσχεση εργασίας γιατρών

ΕΟΠΥΥ: Επίσχεση εργασίας γιατρών από την 1 Ιουνίου και επ’ αόριστον

Σε επ' αόριστον επίσχεση εργασίας προχωρούν από την Τετάρτη οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Έτσι, οι ασφαλισμένοι του Ταμείου στην περίπτωση που επισκεφτούν τους γιατρούς θα πρέπει να καταβάλουν ολόκληρο το αντίτιμο και όχι την απλή συμμετοχή.

Κατά τη διάρκεια της επίσχεσης ο ασφαλισμένοι θα πληρώνουν την αξία των επισκέψεων ή πράξεων λαμβάνοντας απόδειξη παροχής υπηρεσιών και στη συνέχεια θα μπορούν να διεκδικούν αποζημίωση από το ασφαλιστικό τους ταμείο.

Οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς τα συμβεβλημένα ιατρεία έχουν πλέον αγγίξει τα 134 εκατ. ευρώ από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Απρίλιο: 26 εκατ. ευρώ είναι τα χρέη προς τους κλινικούς γιατρούς για τις επισκέψεις των ασφαλισμένων, 8 εκατ. ευρώ είναι οι οφειλές για τις ιατρικές πράξεις, ενώ υπάρχουν ακόμη 100 εκατ. ευρώ χρέη για τους εργαστηριακούς γιατρούς. Την ίδια ώρα εκκρεμούν, σύμφωνα με τους ιδιώτες γιατρούς, άλλα 500 εκατ. ευρώ ληξιπρόθεσμα χρέη που λιμνάζουν πριν από την ίδρυση του Οργανισμού και παράλληλα υπολείπεται η καταβολή του 10% από το 2012 έως και το 2015.


 Η ΕΝΙ- ΕΟΠΥΥ σε επιστολή της προς τα μέλη της σχετικά με την επίσχεση εργασίας επισημαίνει τα εξής:

«Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την καθυστέρηση αμοιβών των συμβεβλημένων ιατρών του ΕΟΠΥΥ, η οποια καθιστά προβληματική τόσο την απρόσκοπτη συνέχιση της συμβάσεως, όσο και την λειτουργία αυτή καθ' εαυτή των ιδιωτικών ιατρείων.

H ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ συστήνει στα μελή της, επίσχεση εργασίας από 1ης Ιουνίου και μέχρι της καταθέσεως της αμοιβής των επισκέψεων Ιανουαρίου 2016, οι οποίες έχουν καταστεί ήδη ληξιπρόθεσμες, από την τελική κατάθεση των παραστατικών του Ιανουαρίου.

Η λήξη της επίσχεσης για τον κάθε ιατρό θα επισυμβεί με την κατάθεση στο λογαριασμό του των χρημάτων των επισκέψεων που αντιστοιχούν στον Ιανουάριο του 2016.

Εφιστούμε την προσοχή ότι αρκετοί ιατροί δεν θα πληρωθούν τις επισκέψεις του Ιανουαρίου λόγω διαδικαστικού προβλήματος. Καλοπροαίρετα, υπό την υπόσχεση εμπροθέσμου αμοιβής, οι συμβεβλημένοι ιατροί συνεχίζουν να εκδίδουν σε μηνιαία βάση τιμολόγια για δεδουλευμένες αμοιβές, με άγνωστη ημερομηνία αποπληρωμής. Η μόνη γνωστή ημερομηνία για τους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ είναι πότε και πόσο θα πληρώσουν σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές σε ποσά της τάξεως του 60%, που εκμηδενίζουν το εισόδημα από τη σύμβασή τους.

Η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ δρομολογεί νομικές ενέργειες απέναντι στην αυθαίρετη και άδικη συμπεριφορά του Οργανισμού και του ΥΥΚΑ κατά τον τρόπο ελέγχου και εκκαθάρισης των παραστατικών και θα συνδράμει καθ' οιονδήποτε τρόπον όλους τους συμβεβλημένους γιατρούς μελή της.

Σε περίπτωση κουρέματος κατά την εκκαθάριση, η έκδοση πιστωτικού τιμολογίου προς τον Οργανισμό θα πρέπει να συνοδεύεται από τη «ρητή επιφύλαξη του ενδιαφερομένου, παντός δικαιώματος του για προσφυγή σε επιτροπή ενστάσεων και διεκδίκηση του μη αποδεκτού -από τον ΕΟΠΥΥ-, ποσού δαπάνης», καθώς προέρχεται από αναγωγική στατιστική εκτίμηση και όχι από πραγματική εκκαθάριση.

Η κοινωνική και ασφαλιστική πολιτική της χώρας δεν μπορεί πλέον να χρηματοδοτείται από τις τσέπες των ιατρών. Οι αντοχές των ιατρών του ΕΟΠΥΥ τελείωσαν απέναντι στις ατέρμονες προσχηματικές υποσχέσεις του Οργανισμού, που καθιστούν αδύνατη την επαγγελματική δραστηριότητα των ιατρών του ΕΟΠΥΥ, η οποία προαπαιτεί τακτικές πληρωμές κάθε μήνα στις προβλεπόμενες ημερομηνίες.

Ζητούμε προκαταβολικά την κατανόηση των ασφαλισμένων για την ταλαιπωρία τους, αλλά αδυνατούμε να αντιμετωπίσουμε με άλλο τρόπο, τον εμπαιγμό από την ηγεσία του ΕΟΠΥΥ και την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.»

 

Νέα (ασφάλιση, υγεία, φορολογία, οικονομία)

Ο Ασφαλιστικός Πράκτορας:

  • Είναι επαγγελματίας, που προτείνει την καλύτερη δυνατή για εσάς λύση - σε κόστος και σε όρους
  • Γνωρίζει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο σας με τις καλύψεις και τις εξαιρέσεις του
  • Θα σας ενημερώσει για οποιαδήποτε νέα εξέλιξη που σας αφορά
  • Θα διαπραγματευτεί με την εταιρεία αν χρειαστεί για την αποζημίωση σας
  • Είναι δίπλα σας όταν θα τον χρειαστείτε
  • Ελέγχεται κάθε 3 χρόνια και πρέπει να έχει λευκό ποινικό μητρώο, καμία καταδίκη για οικονομικές υποθέσεις και ασφαλιστήριο συμβόλαιο για λάθη και παραλείψεις μέχρι 1.800.000 € ανά έτος

Είμαι ασφαλιστικός πράκτορας από το 2009.

Μέλος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών,
Αρ. Γ.Ε.ΜΗ 67282303000
Αρ. ειδικού μητρώου: 3959

Δίκτυο Συνεργατών nrg
Αγγελική Απερτσόι, Ασφαλιστικός Πράκτορας
Αγγελική Απερτσόϊ (ANZHELIKA APERCHOY)
Ασφαλιστικός Πράκτορας, Αθήνα
Κιν, viber: +30 693 87 02 696
e-mail: gr6938702696@gmail.com

Πώς θα με βρείτε

Τηλέφωνο

Κιν, viber: +30 693 87 02 696

E-mail

gr6938702696@gmail.com

Διεύθυνση

Λεωφ. Αλεξάνδρας 117 Αθήνα, TK 114 75

  

Copyright © 2024 ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.