Νέα

ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΤΕΟ 2018

ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΤΕΟ: ΑΛΛΑΓΕΣ, ΠΡΟΣΤΙΜΟ

 

Από την 1η Οκτωβρίου τίθεται σε ισχύ ο νόμος 4530/30-3-2018, σύμφωνα με τον οποίο θα επιβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ στους κατόχους αυτοκινήτων και μοτοσικλετών που δεν έχουν περάσει από έλεγχο ΚΤΕΟ τα οχήματά τους.

 

Όλα τα ΚΤΕΟ, δημόσια και ιδιωτικά, είναι συνδεδεμένα online με τις υπηρεσίες του Υπουργείου και υπάρχει δυνατότητα άμεσα να γνωρίζουν ποιο όχημα πέρασε ΚΤΕΟ και πότε. Οι παραβάτες θα εντοπίζονται μέσω ηλεκτρονικής διασταύρωσης και το πρόστιμο που θα επιβάλλεται θα εμφανίζεται απευθείας στο Taxisnet.

 

Αναλυτικά το άρθρο 55 του νόμου 4530/30-3-2018 αναφέρει:

 

Τροποποίηση του άρθρου 18A του ν. 3446/2006

 

1. Οι παράγραφοι 3 και 4 του άρθρου 18A του ν. 3446/2006 αντικαθίστανται ως εξής:

 

«3. Πρόστιμο ύψους εκατόν πενήντα (150) ευρώ, το οποίο βεβαιώνεται ταμειακά από την φορολογική διοίκηση και εισπράττεται κατά τις διατάξεις του ΚΕΔΕ επιβάλλεται από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στους ιδιοκτήτες οχημάτων για τα οποία συμπληρώνεται χρονικό διάστημα:

 

α. έξι (6) μηνών από την καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης διενέργειας περιοδικού τεχνικού ελέγχου,

 

β. έξι (6) μηνών από την ημερομηνία κατά την οποία υποχρεούνται, σύμφωνα με τις περιπτώσεις στ΄ και ζ΄ της παραγράφου 4 του άρθρου 5 του ν. 1350/1983 (Α΄ 55), να υποβληθούν αντί του επαναληπτικού ελέγχου σε αρχικό έλεγχο.

 

Το πρόστιμο επιβάλλεται κάθε φορά που προκύπτει από τη διαδικασία εντοπισμού, όπως αυτή προβλέπεται στην κοινή υπουργική απόφασης της παραγράφου 4, ότι οι παραβάτες δεν συμμορφώνονται με την υποχρέωση προσκόμισης των οχημάτων τους σε Κ.Τ.Ε.Ο. για τη διενέργεια του τεχνικού ελέγχου.
Σε όσους επιβάλλεται το ανωτέρω πρόστιμο δεν επιβάλλεται το πρόστιμο της παραγράφου 4 του άρθρου 86 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ν. 2696/1999 Α΄ 57).

 

4. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Υποδομών και Μεταφορών ορίζεται ο τρόπος πληρωμής του μειωμένου πρόσθετου τέλους της παραγράφου 1, τα όργανα, η διαδικασία και ο τρόπος πληρωμής του προστίμου της παραγράφου 3, ρυθμίζονται τα σχετικά με τις διασταυρώσεις αρχείων για τον εντοπισμό των εκπρόθεσμων σε τεχνικό έλεγχο οχημάτων και κάθε άλλο θέμα σχετικό με την εφαρμογή του παρόντος.».
H ισχύς του παρόντος άρθρου αρχίζει έξι (6) μήνες από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.


Πότε περνάω ΚΤΕΟ;

 

  • Όλα τα κυκλοφορούντα οχήματα προβλέπεται να ελέγχονται από ΚΤΕΟ σε 4 χρόνια από την πρώτη τους κυκλοφορία και έπειτα κάθε δύο χρόνια.
  • Εξαίρεση αποτελούν τα ταξί και τα βαρέα οχήματα για τα οποία προβλέπεται ετήσιος έλεγχος από την πρώτη μέρα της κυκλοφορίας τους.

ΚΤΕΟ και ασφαλιστική αποζημίωση

 

Σε περίπτωση του οδικού ατυχήματος και πρόκλησης ζημιών έναντι τρίτων από το όχημα που δεν έχει περάσει ΚΤΕΟ δεν θα υπάρχει αποζημίωση.

 

Στα συμβόλαια όλων των ασφαλιστικών εταιρειών υπάρχει αναφορά για απαραίτητο εκ του νόμου τεχνικό έλεγχο (έλεγχο ΚΤΕΟ). Ο ιδιοκτήτης του οχήματος που κινείται στο οδικό δίκτυο οφείλει να είναι υπεύθυνος για την καλή συντήρηση του οχήματός του ώστε να αποφύγει σοβαρές ευθύνες κατά την διαδικασία αποζημίωσης σε περίπτωση ενός τροχαίου ατυχήματος.


Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗ

  • ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

    Φροντίστε για το μέλλον των παιδιών σας, επιλέγοντας το Νέο πρόγραμμα της Εθνικής Ασφαλιστικής ΕΘΝΙΚΗ και ΠΑΙΔΙ - ένα σύγχρονο πρόγραμμα Περισσότερα
  • SAFE INCOME

    Αποταμιευτικό πρόγραμμα Εφάπαξ ασφαλίστρου. Συνήθως για την απόκτηση των χρημάτων ο άνθρωπος ξοδεύει πολλά χρόνια. Για αυτό ιδιαίτερα σημαντικό είναι Περισσότερα
  • 1

 

Ετικέτες: Χρησιμα

Νέα (ασφάλιση, υγεία, φορολογία, οικονομία)

Ο Ασφαλιστικός Πράκτορας:

  • Είναι επαγγελματίας, που προτείνει την καλύτερη δυνατή για εσάς λύση - σε κόστος και σε όρους
  • Γνωρίζει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο σας με τις καλύψεις και τις εξαιρέσεις του
  • Θα σας ενημερώσει για οποιαδήποτε νέα εξέλιξη που σας αφορά
  • Θα διαπραγματευτεί με την εταιρεία αν χρειαστεί για την αποζημίωση σας
  • Είναι δίπλα σας όταν θα τον χρειαστείτε
  • Ελέγχεται κάθε 3 χρόνια και πρέπει να έχει λευκό ποινικό μητρώο, καμία καταδίκη για οικονομικές υποθέσεις και ασφαλιστήριο συμβόλαιο για λάθη και παραλείψεις μέχρι 1.800.000 € ανά έτος

Είμαι ασφαλιστικός πράκτορας από το 2009.

Μέλος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών,
Αρ. Γ.Ε.ΜΗ 67282303000
Αρ. ειδικού μητρώου: 3959

Δίκτυο Συνεργατών nrg
Αγγελική Απερτσόι, Ασφαλιστικός Πράκτορας
Αγγελική Απερτσόϊ (ANZHELIKA APERCHOY)
Ασφαλιστικός Πράκτορας, Αθήνα
Κιν, viber: +30 693 87 02 696
e-mail: gr6938702696@gmail.com

Πώς θα με βρείτε

Τηλέφωνο

Κιν, viber: +30 693 87 02 696

E-mail

gr6938702696@gmail.com

Διεύθυνση

Λεωφ. Αλεξάνδρας 117 Αθήνα, TK 114 75

  

Copyright © 2024 ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.